Maatschappelijke organisaties

Het NMI bevindt zich in een netwerk van veel sociale organisaties. Onder staan enkele voorbeelden van maatschappelijke organisaties en ontmoetingscentra waar het NMI mee samenwerkt.

Het NMI werkt samen met … Stichting COS

Sinds enige tijd signaleert het NMI dat er meer vraag is naar hulp bij remigratie naar Suriname. Het plan is daarom opgevat om ook voorlichting in Suriname te gaan geven.

Dit vormde de aanleiding voor een gesprek op donderdag 12 december 2016 op de Ambassade van de Republiek Suriname te Den Haag. Vertegenwoordigers van de Stichting Collectief Overzee Suriname, ook wel Stichting COS genoemd, en het NMI waren de gesprekspartners.

Om cliënten nóg meer objectieve informatie te kunnen geven, hebben zowel de Stichting COS als het NMI beide uitgesproken met elkaar te willen samenwerken op het gebied van voorlichting over remigratie naar Suriname.

Voor meer informatie over deze intentieverklaring kunt u contact opnemen met het NMI.

Het NMI werkt samen met … Assadaaka

Assadaaka community organiseerde in oktober 2016 samen met het NMI een bijeenkomst over het 'teruggaan of blijven' dilemma in de Meervaart in Amsterdam. Assadaaka -Arabisch voor 'vriendschap'- is een multiculturele vereniging die zich inzet voor integratie, participatie en sociale cohesie.

Ook in 2017 houdt het NMI contact met Assadaaka. Het is de bedoeling om dit jaar circa twee gezamenlijke bijeenkomsten te organiseren.

Het NMI werkt samen met … HDV

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV), oftewel de Islamitische Stichting Nederland, is een overkoepelende organisatie voor veel Turkse moskeeën en culturele centra. Het NMI werkt frequent samen met deze moskeeën.  Aangezien meer dan de helft van de cliënten van het NMI een Turkse achtergrond heeft, is HDV een belangrijke organisatie voor het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten in moskeeën.

Het NMI werkt samen met … andere organisaties

Het NMI mag in Rotterdam Noord gebruik maken van de locatie van Humanitas en er vindt afstemming plaats wanneer er sprake is van gezamenlijke cliënten. Dat geldt ook voor de buurtzaak en eerstelijns organisatie Rotonde in Amsterdam, Sociaal Ondernemershuis in Den Haag, de wijkwinkel in Deventer en Belfort in Eindhoven. 

Het NMI werkt aan … gezamenlijke groepsvoorlichting

Er vindt groepsvoorlichting plaats in samenwerking met moskeeën en andere organisaties die onze doelgroepen vertegenwoordigen. Ook zijn er veel voorlichtingsbijeenkomsten gegeven in samenwerking met organisaties als stichting NOOM en ANBO (belangenorganisaties voor senioren). De bijeenkomsten gingen onder andere over het opbouwen van AOW-recht naar aanleiding van een doorgevoerde wetswijziging.

MEER INFORMATIE OVER REMIGREREN

NMI APP

Download nu onze remigratie app op je smartphone of tablet.