Wijzigingen in kleine pensioenen

Vanaf 1 januari 2019 vervallen de heel kleine pensioenen. Dit zijn pensioenen van € 2 of minder bruto per jaar, als de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt. Ook de regels voor kleine pensioenen (meer dan €2 en minder dan 474,11) veranderen vanaf 1 januari.

Het vervallen van de heel kleine pensioenen mag op basis van nieuwe regels. Reden is dat de administratiekosten voor deze pensioenen erg hoog zijn. Als je een heel klein pensioen hebt en deze wil behouden, moet je vóór 1 januari 2019 contact opnemen met de pensioenuitvoerder (bijvoorbeeld een pensioenfonds of verzekeraar) om te vragen naar de mogelijkheden, zoals storten op je bankrekening.

Als je kort ergens hebt gewerkt in het verleden is het mogelijk dat je een (heel) klein pensioen hebt opgebouwd. Via mijnpensioenoverzicht.nl kun je met een DigiD nagaan of dit is opgebouwd. Voor kleine pensioenen (meer dan €2 en minder dan €474,11 per jaar) zijn er vanaf volgend jaar 3 opties voor de pensioenuitvoerder: pensioen blijft staan, wordt samengevoegd met ander pensioen of komt te vervallen. Op mijnpensioenoverzicht.nl kun je nagaan welke pensioenen je hebt opgebouwd.

Bel het NMI voor vragen of een afspraak: 030-234 2936.

 

 

Terug naar het overzicht

MEER INFORMATIE OVER REMIGREREN

NMI APP

Download nu onze remigratie app op je smartphone of tablet.