• In verband met een scholing dag is NMI op dinsdag 16 april beperkt telefonisch bereikbaar. Wanneer u ons een bericht stuurt of telefonisch uw gegevens achterlaat, nemen wij vanaf woensdag 17 april contact met u op.

Actueel

Meeverzekeren familie voor ziektekosten in Turkije

Iedereen in Nederland is verzekerd voor ziektekosten. Bij wonen, werken en studeren in een verdragsland komt u mogelijk in aanmerking voor medische zorg in dat land. Voorwaarde is wel dat u een wettelijk pensioen of wettelijke uitkering vanuit Nederland ontvangt.  De hoogte van de ziektekostenpremie is afhankelijk van het land waar u zich vestigt: u betaalt de premie die geldt in het betreffende land. Hiervoor heeft u een document S1/formulier 121 nodig dat is te verkrijgen bij het CAK.

Een verdragsgerechtigde is een persoon die met een wettelijk pensioen of uitkering teruggaat naar Turkije. Met een document S1/formulier 121 is deze persoon verzekerd voor zorg in Turkije. Familieleden van de verdragsgerechtigde zijn normaal meeverzekerd wanneer zij met deze persoon meegaan naar Turkije. Echter door afstemmingsproblemen tussen het CAK en de SGK kunnen familieleden voorlopig niet meeverzekerd worden in Turkije. Op dit moment werken de beide organisaties nog aan een oplossing hiervoor. Voor vragen over het document S1/E121 formulier en mogelijke alternatieven op het gebied van ziektekostenverzekering kunt u contact opnemen met onze consulenten: zij kunnen u adviseren en doorverwijzen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.