• In verband met een scholing dag is NMI op dinsdag 16 april beperkt telefonisch bereikbaar. Wanneer u ons een bericht stuurt of telefonisch uw gegevens achterlaat, nemen wij vanaf woensdag 17 april contact met u op.

NMI netwerkbijeenkomst

Kom naar de NMI netwerkbijeenkomst op 5 oktober!

Zoals wellicht bekend, beëindigt het Nederlands Migratie Instituut (NMI) per eind 2024 zijn activiteiten. In de aanloop daarnaartoe vindt op donderdag 5 oktober a.s. een gratis bijeenkomst plaats voor non-profit relaties en belanghebbende professionals in het sociaal domein.

NMI begeleidt al meer dan 30 jaar migranten en vluchtelingen die overwegen terug te keren naar hun herkomstland zo mogelijk met een financiële regeling op grond van de Remigratiewet. In 2019 heeft de overheid definitief besloten de wet uit te faseren per 31 december 2024: vanaf die datum is het niet meer mogelijk een aanvraag voor de regeling bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in te dienen en stopt de dienstverlening van NMI.

De behoefte aan sociaaljuridisch advies en begeleiding bij (r)emigratie vanuit Nederland zal ook na 2024 blijven bestaan. Om professionals voor te bereiden op veel voorkomende hulpvragen waarmee zij straks te maken gaan krijgen, organiseert NMI kennisworkshops en is een NMI kennisportal ontwikkeld.

Tijdens de bijeenkomst op 5 oktober a.s. praten bestuur en consulenten van NMI en vertegenwoordigers van de SVB en het Ministerie van SZW je bij over de ontwikkelingen. Ook delen zij hun visie op de periode na 2024. Daarnaast is er gelegenheid om te netwerken met collega’s die actief zijn in het sociaal domein en bij belangenorganisaties. Dit alles met een hapje/drankje in de sfeervolle setting van Museum Speelklok in Utrecht.

Meld je hieronder aan voor deze bijzondere middag en we heten je van harte welkom vanaf 13.30 uur. Bij registratie ter plaatse ontvang je een inschrijfnummer. dat exclusieve toegang biedt tot de afgeschermde content van de nieuwe NMI (r)emigratieportal met waardevolle (r)emigratie gerelateerde informatie.

Aanmeldingsformulier

Aanmelden event

Naam(Vereist)
E-mail(Vereist)
Vermeld hier namens welke organisatie je deelneemt.