Welkom bij het NMI, het Nederlands Migratie Instituut

Remigratie Infolijn: 030 - 236 42 45 Zoek naar spreekuur lokaties
NMI

Organisatie

Het NMI is een landelijk werkende organisatie voor vragen rond remigratie.

De organisatie staat onder leiding van een bestuur. Zij zijn afkomstig uit de doelgroepen van het integratiebeleid en/of hun organisaties, van verschillende relevante maatschappelijke organisaties en/of hebben kennis van en zijn betrokken bij (re-)migratie en de verschillende aspecten daarvan.

Per 15 augustus 2013 bestaat het bestuur uit de volgende personen:
  Mw. M.W. Lubbi (zelfstandig adviseur): voorzitter
  Mw. S. Wolf (onderzoeker FORUM): secretaris
  Mw. D. Griffioen (directeur Beleggingsfondsen ASN Bank): penningmeester
  Dhr. Drs. I. Ivakic : lid
  Mw. T. Wijn ( gepensioneerd manager Vluchtelingenwerk): lid
  Dhr. A. Yalin (o.a. ex deelstadwethouder Amsterdam):lid
                                                  
De dagelijkse leiding van de organisatie, bestaande uit 23 werknemrs, is in handen van de directeur, mw. Tjheng Hwa Tjoa. 

De consulenten, die bekend zijn met de taal, cultuur en achtergronden van de doelgroepen, werken vanuit hun diverse spreekuurlocaties. Zij zijn degenen die daar persoonlijk, via de telefoon en de e-mail direct contact onderhouden met migranten die vragen hebben rond remigratie of doormigratie. Zij verzorgen ook groepsvoorlichtingsbijeenkomsten. Het NMI heeft 11 spreekuurlocaties: in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Het NMI is een onafhankelijke organisatie. De reguliere dienstverlening van het NMI is mogelijk door financiering van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Sozawe). Voor projecten genereert het NMI ook fondsen van derden.

Nederlands Migratie Instituut, Catharijnesingel 50, 3511 BK Utrecht, Postbus 19215, 3501 DE Utrecht, T. 030 234 29 36, F 030 230 49 32. KvK 41154950.

.